Хімічний аналіз хни допоможе вберегтися від опіків та алергії

Якщо ви користуєтеся такими засобами, як хна для волосся, брів або ж хна для розпису тіла, варто поцікавитися хімічним складом цих препаратів. До цього закликають медики. Адже, як показує практика, нерідко під виглядом «натурального» і цілком безпечного продукту виробники продають ненатуральну хну для брів, хну для волосся та розпису тіла, що містить агресивні домішки. Такий косметичний засіб може призвести до серйозних негативних наслідків для здоров’я.
Такі застереження медиків підтверджує практика. Нещодавно до хімічної лабораторії Науково-сервісної компанії «Отава» звернувся замовник із проханням провести хімічний аналіз хни для брів. На флаконах косметичного засобу не було жодної інформації про вміст у «хні» синтетичних барвників та про їх потенційну небезпеку.
Натомість, як показало визначення хімічного складу хни, у косметичному засобі містився цілий ряд хімічних барвників. Зокрема, ненатуральна хна для брів містила такий небезпечний алерген, як пара-фенілендіамін (CAS#: 106-50-3), а також пара-амінофенол та мета-амінофенол. Лавсону (CAS#: 83-72-7) – природного барвника рослини, із якого виготовляють натуральну хну, – у засобі практично не було.
Пара-фенілендіамін (PPD, урзол) може викликати контактний дерматит (фактично опіки шкіри). Його використання з кожним разом збільшує ризик виникнення алергії на цю хімічну сполуку, а також на подібні хімічні сполуки. Таким чином, людина, що стала чутливою до урзолу, все життя страждатиме від алергії на деякі барвники, що використовують для фарбування тканин, на деякі косметичні засоби та лікарські препарати. Слід зазначити, що у всьому світі експерти констатують збільшення кількості людей, чутливих до урзолу.
Щоб не наражати себе на небезпеку, медики закликають більш прискіпливо ставитися до хімічного складу косметичних засобів, зокрема, з’ясовувати, яким є хімічний склад фарби для волосся, хімічний склад хни для тіла чи брів.
Не нехтувати своєю безпекою та переконатися в якості косметичних засобів для фарбування волосся, брів чи тіла медики рекомендують найперше людям, що регулярно використовують такі препарати. Зокрема, якщо ви є постійним клієнтом перукарні, можна звернутися до адміністрації закладу із проханням перевірити хімічний склад хни чи інших барвників.
Остерігатися ненатуральної хни для брів, волосся та розпису тіла варто також майстрам, що постійно працюють із такими препаратами. Адже постійний контакт із алергеном робить ваш організм значно більш вразливим до негативного впливу урзолу. Окрім того, дослідження на визначення хімічного складу хни, проведені у вашому закладі, зможуть не лише захистити ваше здоров’я та здоров’я ваших клієнтів, але й стануть непоганою рекламою та доказом того, що ви дійсно дбаєте про безпеку клієнтів.
Більше про властивості натуральної хни, а також про токсичні додатки, що можуть міститися в ненатуральній хні для брів, волосся чи барвниках для розпису тіла, можна дізнатися зі статті «Хімічні аналізи хни показують, що до начебто «натуральної» косметичної продукції часто додають небезпечні для здоров’я барвники».